FOR GÆSTEN

KOM GODT AFSTED

Vi vil gerne sikre, at du er godt klædt på til sejlturen uanset om du skal med på togt, til kapsejlads eller på dagstur.

Vi har derfor udarbejdet en pakkeliste, så du ved hvad du skal have med i køjesækken, en kort beskrivelse over hvad du kan forvente af dit ophold og en maritim ordbog, så du kan få styr på de maritime gloser, inden vi sætter kursen mod de danske kyster!

Læs mere under herunder.

INFORMATION TIL LANDKRABBER

PAKKELISTE

Det er vigtigt, at du kun pakker det mest nødvendige, og at dine ting pakkes ned i en blød taske. Vi gør opmærksom på, at vi ikke har opbevaringsplads til kufferter ombord. Din taske skal derfor kunne opbevares ved eller under din køje.

Du skal naturligvis pakke tøj efter sæsonen og de forventede vejrforhold. Du bør dog også altid medtage varmt tøj, da vejret ofte føles koldere til søs. Medbring gerne regnbukser og regnjakke, gummistøvler eller vandafvisende sko og ekstra strømper.

Hvis vejret er til en badetur, så medbring badetøj, badehåndklæde, solcreme, aftersun, solhat og solbriller. Medbring egen medicin, oplader til telefon og eventuelt en god bog, et headset eller en Ipad. Vi gør opmærksom på, at der ikke er WiFi på skibet.

GÆST SOM GAST

Ombord på Skonnerten Johanne er der masser af små og store opgaver som madlavning, opvask, at kvejle tovværk, at sætte sejl eller at styre skibet. Vi løser opgaverne i fælleskab og deltagelse tilpasses til niveau så alle kan være med.

Vi håber dog at alle passagerer har lyst til at bidrage til godt humør, et stærkt fællesskab og et spændende ophold ombord på Skonnerten Johanne.

MARITIM ORDBOG

UdtrykForklaring
AfdriftVinkel mellem sejlende og styrede kurs
AfmærkningSystem af bøjer og tønder, der markerer grunde og sejlløb
AgterBagude på et skib
AmningDybgang
AnemometerVindhastighedsmåler
AnkerbøjeBøje fastgjort til ankeret for at vise dettes beliggenhed
AnkerspilSpil til at hive ankeret op med
BagbordSkibets venstre side
BøjeForankret beholder i vandet, som agerer som sømærke
EchoEt signalflag, som viser at man drejer til styrbord
EkkolodElektronisk dybdemåler
Falde afDreje væk fra vinden
Halv vindVinden er vinkelret af kursen
KabysKøkkenet
KajHavn
KnobHastighedsangivelse
KursSejlretning
Laber vindLet vind
LanternerNavigationslys
Slæk opGiv los!
StikFir
Stik udFir los!
StyrbordHøjre side af skibet
SømilDistance-enhed (≈ 1.852 meter)
VindøjetDen retning vinden kommer fra